söndag 8 juli 2012

Ölburksgrillad kyckling med kålsallad






Detta är bland det godaste jag någonsin ätit i grillväg! En sån upplevelse för smaklökarna. Joakim gjorde ett fantastisk jobb vid grillen igår om än något förvånad över Webers nya long lasting briketter. Det passade bra eftersom det vankades indirekt grillning av "kycklingdans på burk". 2/3 av ett tändrör gav väldigt mycket värme under mer än tre timmar!








Kycklingarna ställdes upp på en halv burk med öl (den ena burken även proppad med en massa färska örter), masserades in med flingsalt, peppar och grillkrydda samt penslades med grillolja. Grillningen tog ca 1,5 timme med pensling var femtonde minut. På grillkolsgallret hade vi en folieform som Joakim såg till fick lite påfyllning av öl under tiden. Tror nog även att grillmästaren själv fick sig lite också ;-). Vi varje pensling slängde vi även på lite blötlagda hickoryspån direkt på kolen. Vet inte om vi eller grannarna luktade mest rök sen, men oj vilken smak det blev!








Till det hela hade vi en grönsallad samt denna enkla och väldigt goda kålsallad. Min variant blev så här:
KÅLSALLAD
1/3 riven morot
2/3 riven vitkål
2 tsk sambal olek
Kinesisk soya
Grädde
Riven vitlök
Salt och peppar
Fräs samman allt. Njut! Åse tipsade om detta som snabbtillbehör eftersom man ibland kan hitta färdigriven kål/morotsblandning. Smart!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar